Nekem a Szimpla Csoport útkeresés – lehetőség, hogy szakmai alternatívákat, szakembereket ismerhessek meg. Utóbbiak közül is inkább azokat, akik - a meglévő gyakorlatok mellett és nem ellenében – munkájukkal színesítik a segítő szakmák módszertani skáláját. Szimpla

Eddigi életem során valahogy mindig sikerült olyan közegbe sodródjak, ahol megtapasztalhattam, hogy nem elegendő a világot pusztán egy adott reflektor által bevilágított sávban szemlélni, hogy lehet merni és kell szabadnak lenni.

Ilyen közeg volt a Szent László Gimnáziumban a Szabó Gábor vezette rajz tagozat, az ELTE szociológia- és szociálpolitika szak vagy a FIÓKA Gyermek- és Ifjúságjóléti Központ, ahol Csillag Mirna mellett tölthettem a szociális munka gyakorlatomat. Szakdolgozatomat a józsefvárosi Magdolna – negyedben megvalósuló, Bányai Emő által vezetett kísérleti modell-programról, az „Intenzív Családmegtartó- és Családtámogató Szolgáltatás”-ról írtam. Bálint Sugárkával, a programban dolgozó szociális munkással készített interjúk, szakmai beszélgetések, olykor terepmunka mentén tapasztaltam meg, miként lehet a szakmai sztereotípiákat, a problémák definiálását, kezelését átértelmezni.

Szeretnék még több élménnyel gazdagodni és szeretném ezeket mással is megosztani – ezért is lettem a Szimpla Csoport tagja.

2010.08.30. 15:55

Szerző: Zsoolt

2 komment

Címkék: katona anikó

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplacsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr922249665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2010.10.22. 10:08:46

Kedves Szimplacsoport! Kedves Katona Anikó!

A Corvinus egyetem egyik továbbképzésén, melynek résztvevői az állami munkaügyi szervezet apparátusában dolgoznak, hamarosan interaktív foglalkozást tartunk a Magdolna-programról, Erdősi Sándor, a Rév8 kutató szociológusa vezetésével:
szervezetelemzes.ning.com/events/komplex-szocialis

"Szakdolgozatomat a józsefvárosi Magdolna – negyedben megvalósuló, Bányai Emő által vezetett kísérleti modell-programról, az „Intenzív Családmegtartó- és Családtámogató Szolgáltatás”-ról írtam."

Szeretném a résztvevőknek megmutatni a rendelkezésre álló - sajnos nagyon kevés - írásos elemzést, döntés-előkészítő anyagot és reflexiót a programról. Nyilvános-e, amit írtál? Vagy jelszóval védve, szűk körben terjeszthető-e? Hálás vagyok, ha válaszolsz, és várjuk az érdeklődőket a külsősök számára is nyitott foglalkozásra.

Köszönettel és üdvözlettel:

Bódis Lajos
BCE Emberi erőforrások tanszék

bodis.lajos 2011.10.03. 08:52:55

Üdv!

Újra keresem Katona Anikót, aki tavaly elküldte a szakdolgozatát, és csak egy félreértésen múlt, hogy nem vett részt a témában akkor szervezett foglalkozáson.

Most szeretném meghívni egy prezentációra és vitára, több más, a témában szakdolgozatot írt volt corvinusos hallgatóval együtt. Sajnos a többszöri megkeresésemre nyár óta nem reagál. Tudtok róla valamit?

Köszönettel,

Bódis Lajos
süti beállítások módosítása