Blogunk ismét egy felhívásnak ad teret. Kicsit a saját gyerekemnek is tekintem az ötletet,tavaly az akkori első éves szociális munka BA szakos hallgatókkal sikeres próbálkozást tettem arra, hogy a szokásos dolgozatok helyett egy másik kommunikációs csatornán, rövid videók készítésével dolgozzanak fel egy témát. Most ez a kezdeményezés nagyobb léptékben kell életre, egy TÁMOP pályázat keretei között az ELTE Társadalomtudományi Kar összes hallgatója lehetőséget kap arra, hogy megmutassa kreativitását. Az eredményekről be fogunk számolni a Szimpla Csoport blogján is.

Bugarszki Zsolt
 
 
VIDEÓ PÁLYÁZAT
az ELTE Társadalomtudományi Kar hallgatói részére
 
Az ELTE Társadalomtudományi Kar a TÁMOP 4.1.2 program keretei között videó pályázatot hirdet a kar hallgatói számára.
 
Olyan ötletes, kreatív maximum 10 perces videókat, rövidfilmeket várunk, melyek témája köthető a társadalomtudományok bármelyik területéhez.
 
A beérkező pályamunkákat az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatói és felkért külső szakértők bírálják el. A nyertes pályamű 120.000 Ft, a második helyezett 80.000 Ft díjazásban részesül.
 
A részvétel feltételei: A pályaműveket min. 3 fős hallgatói teamek nyújthatják be. Az egyes teameket kizárólag az ELTE Társadalomtudományi Karának hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákjai alkothatják. Egy hallgató csak egy alkotói teamben vehet részt és egy team csak egy alkotást nyújthat be.
 
A további felhasználás: A pályaművek benyújtásával az alkotók hozzájárulnak, hogy filmjük felkerül az ELTE Társadalomtudományi Kar weboldalára, youtube-csatornájára, és a későbbiek során az szabadon felhasználható az oktatásban illetve a kar népszerűsítésében. A filmekben szereplő személyek hozzájárulása, az elhangzott zeneszámok és filmrészletek jogtisztasága a készítők felelőssége.
 
Technikai feltételek: A felhasznált technikai eszközök szabadon választhatóak, de bátorítjuk a hétköznapokban is elérhető technológiákkal, akár mobiltelefonnal, kézi kamerával készült, laptopon megszerkesztett inkább kreatív, mintsem költséges megoldások alkalmazását. A videóknak ún. „youtube-képesnek” kell lenniük. Ez egyrészt vonatkozik az időtartamra, az elkészült videófájl méretére és formátumára, a tartalom szalonképességére és elsősorban az esetlegesen felhasznált zeneszámok és filmrészletek jogvédettségére. A videókat a youtube.com videó megosztó által kezelhetó formátumban DVD lemezen kell benyújtani.  A pályázaton nem indulhatnak olyan alkotások, amelyek korábban készültek, vagy a leadás pillanatában már szerepelnek valamelyik videó megosztó oldalon.
 
Tartalmi feltételek: Minden benyújtott kisfilm elején fel kell tüntetni annak címét, az alkotók nevét és az ELTE TáTK feliratot. Ezek nélkül a benyújtott alkotás érvénytelen.
Az elkészült pályamunkákat 2010. November 15. déli 12 óráig kell a fent vázolt technikai paraméterek szerint DVD-n benyújtani a Társadalomtudományi Kar Dékáni Titkárságán Bugarszki Zsolt nevére, „ELTE TáTK videó pályázat” felirattal ellátva. Nem fogadunk el pályamunkákat e-mailben, valamilyen videó megosztó oldalra mutató internetes link, vagy VHS esetleg más hagyományos filmes formátumban (bár ezek digitalizált változata természetesen benyújtható DVD-n).
 
További kérdések, információk a pályázattal kapcsolatban:
Bugarszki Zsolt – bzsoolt@gmail.com
 

Budapest, 2010. szeptember 17. 

2010.09.17. 12:30

Szerző: Zsoolt

Szólj hozzá!

Címkék: elte videópályázat tátk

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplacsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr742302933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása